MuurChallenge Geraardsbergen - MuurLoop

 

 
08.06.2011 - 1e MuurChallenge op zaterdag 27 augustus 2011
 

Op zaterdag 27 augustus 2011 organiseert de vzw Maspoe in samenwerking met het stadsbestuur & Atletiekclub Geraardsbergen voor de 1e maal de “MuurChallenge” . Zoals de naam het in feite al laat vermoeden is de MuurChallenge een ware uitdaging voor sporters, dat zich voornamelijk afspeelt rond & op de Muur van Geraardsbergen.


In eerste instantie komen de wielertoeristen & recreanten aan hun trekken met een individuele tijdrit. De start van deze Muur-Tijdrit is voorzien aan het Provinciaal Domein ‘De Gavers’ waar iedere renner de gelegenheid krijgt om vanop een echt tijdritpodium met volle snelheid richting de meest befaamde beklimming uit de Ronde van Vlaanderen te stuiven. De aankomst van deze tijdrit ligt uiteraard op de top van de KapelMuur! Om dit evenement nog meer uitstraling te geven, wordt er ook een VIP-reeks voorzien met deelname van (voormalige) profwielrenners & andere bekende personen. Dankzij de electronische tijdsopname kan iedereen achteraf zijn/haar individuele prestatie vergelijken met de resultaten van alle aanwezige VIP’s!

Het tweede luik van de MuurChallenge is weggelegd voor de atletiekliefhebbers, die keuze hebben uit verschillende afstanden naargelang hun eigen mogelijkheden. Na de amusante Peuter- & Kids Run wordt de spektakelrijke Muur-Massa-Sprint aangevat, een heuse race bergop. De bedoeling hiervan is simpel: als eerste de finish bereiken op de top van de KapelMuur. Wie eerder houdt van het echte afstandslopen, kan zichzelf ook uitleven tijdens de Muur-Massa- Loop van 5 of 10km. De stratenloop gaat vooral door in het oude stadsgedeelte van Geraardsbergen mét één of meerdere Muur-passages.

Kortom, een formule die zowel de doorsnee loper als fietser moet doen likkebaarden en zonder twijfel dé ultieme uitdaging is voor zowat elke atleet!

Dit unieke sportevenement zal daarnaast ook kunnen rekenen op heel wat randanimatie. ‘S avonds wordt het Marktplein immers deels omgetoverd tot een kinderdorp, terwijl de rest van het aanwezige publiek kan genieten van enkele traditionele kermisoptredens. Tijdens & na de prijsuitreiking van de MuurChallenge kan u in het Stedelijk Sportstadion doorlopend genieten van een lekkere BBQ of echte Geraardsbergse Mattetaart, dit in combinatie met een vleugje muziek & drank aan democratische prijzen. Gezelligheid troef in hartje Geraardsbergen… Hopelijk tot zaterdag 27 augustus!

 
     


WEBSITE NIELS DE WIT, KLAAS MAES & MASPOE