MuurChallenge Geraardsbergen - MuurLoop

 

 
24.09.2012 - Geslaagde 2e editie MuurChallenge!
 

Terwijl Phillippe Gilbert overtuigend wereldkampioen wielrennen werd in het Nederlandse Valkenburg, daagden tal van afstandslopers zichzelf uit op de befaamde Muur van Geraardsbergen. Ondanks het overweldigende record aantal voorinschrijvingen, bleef het totaal aantal deelnemers steken op bijna 230 Muur-fanaten. Gelukkig bleven de weergoden ons grotendeels goedgezind en kunnen we organisatorisch terugblikken op een zeer geslaagde 2e editie van deze MuurChallenge...

Geen Muur voor de allerkleinsten, er werd daarentegen wel een uitdagend pacours uitgestippeld in het nabijgelegen Abdijpark. Hierbij zegevierden Xander Van Steenberghe & Xaydee Van Sinaey in de Kids Run onder de 8 jaar (geboortejaar 2005-2010). In de oudste categorie (-12jarigen, gbj 2000-2005) mochten PieterJan Larmuseau & Anaïs Van Snick het allerhoogste schavotje op. Alle podia werden voorzien van een mooie mini-kasseitrofee, terwijl alle andere kinderen konden genieten van een lekkere snoepzak!

Omstreeks 14u30 was het de beurt aan de MuurSprint, met de beklimming van de Kloosterstraat & de Muur een loodzware bedoening ondanks de korte afstand van 1250m. 400m-loper Christof Pieters kwam uiteindelijk als eerste boven op de top van de (Kapel)Muur, ook al kreeg hij met Pascal Rijdant nog aardig wat weerwerk. Bij de vrouwen was Karen De Vlaminck de allersnelste!

De echte afstandslopers konden zich een halfuur later uitleven tijdens de MuurLoop over 5 & 10km, met respectievelijke één of twee Muur-passages. In de hoofdwedstrijd (10km) kregen we een one-man-show te zien van thuisloper Koen Van Rie, die met zijn eindtijd van 34'35 ruim 2 minten voorsprong had op Ingmar Spelmans (DCLA) & Mark Borms (WIBO). Ook bij de vrouwen een overtuigende winnares, met name Karen Peeters (BONH).
Tenslotte was de nevenafstand over 5km een kolfje naar de hand van Emmanuel Loverie (WIBO) & Carolien De Vlaminck (ACG).

Uitslagen & foto's kan u raadplegen in desbetreffende website-rubrieken.

Om af te sluiten willen we iedereen van harte proficiat wensen met zijn/haar prestatie, tenslotte is het een ware uitdaging om deze MuurChallenge te overwinnen. Iedereen kreeg als beloning een mooi gevuld deelnamepakket, terwijl de top3 per categorie extra in de verf gezet werden met geld- & naturaprijzen.
Uiteaard mogen we onze medewerkers niet vergeten te bedanken, want dankzij hen is de organisatie quasi vlekkeloos verlopen.
Hopelijk tot volgend jaar!


Winnaar MuurChallenge 2012 - Koen Van Rie

 
     


WEBSITE NIELS DE WIT, KLAAS MAES & MASPOE