MuurChallenge Geraardsbergen - MuurLoop

 

 
25.08.2013 - MuurChallenge 2013 met succes achter de rug!
 

De MuurChallenge 2013 zit er alweer op en kan – ondanks de mindere weersomstandigheden – organisatorisch terugblikken op een geslaagde 3e editie. De regen zorgde bij momenten misschien wel voor minder leuke looptaferelen, maar dat deerden de aanwezige deelnemers & supporters niet om de befaamde Muur van Geraardsbergen met bravoure te trotseren en zo één van de meest uitdagende stratenlopen in Vlaanderen aan hun jaarlijks looppalmares toe te voegen. De plaatstelijke atletiekclub AC Geraardsbergen was met meerdere overwinningen de slokop van dienst.

Geen Muur voor de allerkleinsten, er werd daarentegen wel een uitdagend pacours uitgestippeld in het nabijgelegen Abdijpark. Hierbij zegevierden Jelle Redant & An Sophie Larmuseau in de Kids Run onder de 8 jaar (2006-2010). In de oudste categorie (-12jarigen, 2001-2005) mochten Pieterjan Larmuseau & Anaïs Van Snick net als vorig jaar het allerhoogste schavotje op. Alle podia werden voorzien van een mooie Manneke-Pis-Trofee, terwijl ook alle andere kinderen konden genieten van een lekker ijsje met dank aan Paul Ice!

Omstreeks 14u30 was het de beurt aan de MuurSprint, met de beklimming van de Kloosterstraat & de Muur eenpittige bedoening ondanks de korte afstand van 1250m. Valérian Dupont (ACG) kwam uiteindelijk met een 10tal seconden voorsprong op Tim Kielemoes (ZA) als eerste op de top van de (Kapel)Muur. Bij de vrouwen was Ellen Van Leeuwen (RCG) duidelijk de allersnelste, terwijl de winnares van 2012 Carolien De Vlaminck (ACG) nu als 2e eindigde.

De echte afstandslopers konden zich een halfuur later uitleven tijdens de MuurLoop over 5 & 10km, met respectievelijke één of twee Muur-passages. Op de 10km pakte Koen Van Rie vorig jaar nog uit met een one-man-show, ditmaal was het de beurt aan Stijn De Vulder (ACG). De Geraarsdsbergenaar haalde het met enkele minuten voorsprong op Jean Philippe Cavyn (NA) & Freddy Van Lierde (ZA). Ook bij de vrouwen een overtuigende winnares, met name Lindsay Haak (ACG). Karen Peeters (BONH) & Joke Vandebuerie (OB) vervolledigden het podium. Tenslotte was de nevenafstand over 5km een kolfje naar de hand naar de MuurSprint-winnaars Valérian Dupont (ACG) & Ellen Van Leeuwen (RCG).

Alle uitslagen kan u raadplegen in desbetreffende website-rubriek. Een selectie van de foto’s hopen wij eerstdaags online te plaatsen, daarnaast zorgt de organisatie ook voor een link naar alle (Muur)-foto’s.
Om af te sluiten willen we iedereen van harte proficiat wensen met zijn/haar prestatie, tenslotte is het een pittige uitdaging om deze MuurChallenge te overwinnen. Iedereen kreeg als beloning een mooi gevuld deelnamepakket, terwijl de top3 per categorie extra in de verf gezet werden met ondermeer een originele bolletjes-t-shirt.
Uiteraard mogen we onze medewerkers niet vergeten te bedanken, want dankzij hen is de organisatie quasi vlekkeloos verlopen.
Hopelijk tot volgend jaar!Stijn De Vulder (ACG) wint voor eigen publiek de 10km;

 
     


WEBSITE NIELS DE WIT, KLAAS MAES & MASPOE