MuurChallenge Geraardsbergen - MuurLoop

 

 
02.03.2014 - MuurChallenge 2014 maakt deel uit van Dendercriterium
 

Noteer alvast zondag 7 september in je loopagenda voor 2014 want dan gaat de 4e editie van de MuurChallenge door in het oude stadsgedeelte van Geraardsbergen. In tegenstelling tot de voorgaande jaren is het concept licht gewijzigd en maakt de MuurLoop nu ook trots deel uit van het Dendercriterium, een nieuw regelmatigheidscriterium die de krachten bundelt van een aantal grotere loopwedstrijden uit de Denderstreek. Van de dertien joggings is de MuurChallenge uiteraard het buitenbeentje gezien het dankzij de beklimming van de befaamde Muur van Geraardsbergen één van de meest uitdagende stratenlopen van Vlaanderen is.

De organisatie heeft net als voorgaande jaren verschillende afstanden in petto naargelang ieders mogelijkheden. De MuurLoop over 5 & 10km is onveranderd gebleven, daarentegen is wel de Start-2-MuurChallenge over 2,5km toevoegd aan het programma om recreatieve joggers die nog geen langere afstanden in de benen hebben, toch al een klein voorsmaakje te geven vooraleer de overstap te maken naar de echte MuurChallenge!
Ook de MuurSprint steekt in een nieuw jasje: geen 1km-lange spurt meer, wel een 300m explosieve 'uphill sprint' met start & aankomst op de Muur van Geraardsbergen. Overleef de reeksen, sprint de ziel uit je lijf in de finale en wie weet ben jij wel dé MuurChallenge-sprintkoning(in)?!
Ook de allerkleinsten worden niet vergeten met een leuke Kids Run in het Abdijpark, net naast het Stedelijk Sportstadion waar tevens de inschrijvingen, catering & prijsuitreiking van de 4e MuurChallenge doorgaat.
Hopelijk tot dan!Kalender Dendercriterium 2014

 
     


WEBSITE NIELS DE WIT, KLAAS MAES & MASPOE