MuurChallenge Geraardsbergen - MuurLoop

 

 
09.09.2014 - MuurChallenge 2014 overtreft alle verwachtingen
 

De afgelopen jaren kon de MuurChallenge telkens rekenen op ‘slechts’ 200 à 250 deelnemers, maar mede dankzij de inbreng van het Dendercriterium en de ideale weersomstandigheden heeft de editie 2014 met bijna 500 sportievelingen de deelnemersaantal meer dan verdubbeld en zijn de verwachtingen verrassend overtroffen. Daarnaast sloeg het vernieuwde concept – met de legendarische Muur van Geraardsbergen als uitvalsbasis inclusief inzet op sfeer & gezelligheid – duidelijk aan, met tot gevolg dat organisator Maspoe naar de toekomst toe zeker verder zal gaan op de nieuwe inslagen weg. Kortom, een zeer geslaagde editie met speciale dank aan de massale opkomst van zowel deelnemers, supporters als medewerkers!

Omstreeks 14u00 klonk aan taverne Hemelrijk het eerste startschot die het sein gaf aan de allerkleinsten tot en met 4 jaar om zich vol overgave te begeven richting snoepmanden, een interactieve maar sportieve peuterloop zonder uitslag en alleen maar winnaars! Nog geen 10 minuten later mochten ook de iets oudere kinderen – meer dan 50 in totaal – in actie treden tijdens de diverse Kids Runs rondom de Oudenberg-vijver.

Spektakel kregen we te zien tijdens de Sports2-MuurSprint, een explosieve spurt bergop over 300m op de flanken van de Muur. Bij de mannen konden zich tien atleten plaatsen voor de ultieme finale waarbij Arnout Matthijs zich uiteindelijk als ‘Muursprintkoning’ kroonde voor EK-ganger/800m-specialist Jan Van Den Broeck en youngster Julian Cobbaert, terwijl Jori Stroobants en Hans Omey de top5 vervolledigden. In de rechtstreekse vrouwenfinale haalde de plaatstelijke Chloe De Cooman de zege binnen voor Tamara De Medts en Darlien Van Wittenberghe.

Op de 10km zorgde thuisloper Stijn De Vulder net als vorig jaar voor een heuse onemanshow door met bijna 2 minuten voorsprong te zegevieren voor Stephen Soetqert en Dries Busselot. Bij de vrouwen was het daarentegen wel spanning troef want drie atletes bleven lang in elkaars buurt, maar uiteindelijk had Petra De Sadeleer de langste adem en verwees hiermee Sylvie Ameloot en Lindsey Haak naar de twee overige podiumplaatsen. Op de nevenafstanden namen Guy De Blander en Cynthia Huybrechts de 6km voor hun rekening, terwijl Jonas Colyns en Nele Venneman de snelste waren op de kortste afstand (3km).

Toch willen wij alle MuurChallengers proficiat wensen met hun prestatie want tenslotte is dit evenement één van de meest uitdagende stratenloopklassiekers van het land die élke loopfanaat op zijn/haar (jaarlijks) palmares moet kunnen zetten. Hopelijk tot zondag 6 september 2015!

Uitslagen & foto's kan u overigens reeds terugvinden op de website in gelijkgenoemde rubrieken.


©Lisa Bilterijst


©Johnny De Sadeleer

 
     


WEBSITE NIELS DE WIT, KLAAS MAES & MASPOE