MuurChallenge Geraardsbergen - MuurLoop

 

 
08.09.2015 - Bijna 450 deelnemers bedwingen de Muur van Geraardsbergen!
 

Vorig jaar slaagde het vernieuwde concept met de Muur als centrale uitvalsbasis in plaats van het Stedelijk Sportstadion zeer goed aan met een verdubbeling van het aantal deelnemers. De editie van 2015 moest vooral voor bevestiging zorgen dat het geen éénmalige uitschieter zou worden. Met bijna 450 ingeschreven MuurChallengers is de organisatie dan ook zeer tevreden, zeker gezien het dreigende wolkendek en de enorme concurrentie van andere loopevenementen in dezelfde periode. Kortom, opnieuw een zeer geslaagde MuurChallenge met speciale dank van zowel deelnemers, supporters als medewerkers.

Omstreeks 14u00 klonk aan taverne Hemelrijk het eerste startschot die het sein gaf aan de allerkleinsten tot en met 4 jaar om zich vol overgave te begeven richting snoepmanden, een interactieve maar sportieve peuterloop zonder uitslag en alleen maar winnaars! Nog geen 10 minuten later mochten ook een vijftal iets oudere kinderen in actie treden tijdens de diverse Kids Runs rondom de Oudenberg-vijver.

Spektakel kregen we te zien tijdens de MuurSprint, een explosieve spurt bergop over 300m op de flanken van de Muur. Club- & trainingsmakkers Arthur Bruyneel, Seppe Thys & Giovanni Pieters stormden in een rechstreekse finale met zijn drieen richting de top van de KapelMuur waarbij Seppe zich uiteindelijk licht onderscheidde van zijn kompanen. Bij de vrouwen zegevierde Laura Hemerijckx, terwijl Yves Herregodts de beste was van de categorie Masters +35j.

Op de 10km zorgde een select groepje meteen voor een kleine schifting met ondermeer Soetaert, Busselot (nummers 2 & 3 van vorig jaar), Torbeyns plus ook het EA-trio Vermander & de broers Oosterlinck. In de laatste ronde kon West-Vlaming Stephen Soetaert zich uiteindelijk losmaken en een eerste maal de MuurLoop op zijn naam schrijven. EK-bergloper Ward Oosterlinck & Dilbekenaar Jef Torbeyns vervolledigden het podium. Op de nevenafstanden namen Kevin Dhondt en Maurine Ricour de 6km voor hun rekening, terwijl Wazo De Rouck en Alicia Cornelis de snelste waren op de kortste afstand (3km).

Toch willen wij alle MuurChallengers proficiat wensen met hun prestatie want tenslotte is dit evenement een van de meest uitdagende stratenloopklassiekers van het land die élke loopfanaat op zijn/haar (jaarlijks) palmares moet kunnen zetten. Volgend jaar gaat de MuurChallenge normaal gezien door op zondag 4 september 2016. Hopelijk tot dan!

Alle uitslagen kan u overigens reeds terugvinden op de website in gelijkgenoemde rubriek, fotos volgen zo snel mogelijk.


 
     


WEBSITE NIELS DE WIT, KLAAS MAES & MASPOE